Wanneer is polijsten genoeg? Polijsten helpt bij kleine krassen.

Polijsten kan helpen om kleine krassen te verwijderen uit de lak van een auto omdat het de bovenste laag van de lak verwijdert. Tijdens het polijsten wordt het oppervlak van de auto met behulp van kleine korrels en druk gladgestreken, waardoor kleine oneffenheden, zoals kleine krassen, worden verwijderd. Het resultaat is een gladde, glanzende laklaag die er beter uitziet en beter beschermd is tegen toekomstige beschadigingen. Het is een goede manier om de lak van een auto te onderhouden en te verfraaien.

Polijsten van een auto kan worden gebruikt om kleine krassen, swirls en andere oppervlakte beschadigingen te verwijderen en de glans van het lakwerk te verbeteren. 

Echter, het polijsten van een auto is niet geschikt voor ernstige beschadigingen of verkleuring van het lakwerk, en in deze gevallen zal reparatie of vervanging van het lakwerk nodig zijn. Als je twijfelt of polijsten voldoende is voor jouw auto, kan je het beste contact met ons opnemen.

Wanneer is je kras ondiep genoeg voor polijsten?

Je kan zelf controleren of de kras ondiep genoeg is, dit kan je doen door middel van de beschadiging nat te maken. Wanneer je de kras niet meer ziet betekent het dat wij jouw auto kunnen polijsten. Indien je de kras dus wel blijft zien houdt dit in dat de kras te diep zit in de laklaag.

Krassen die ondiep genoeg zijn voor polijsten, zijn doorgaans niet dieper dan het laklaagje van de auto. Als de kras de grondlaag van de auto bereikt, kan polijsten het probleem niet oplossen en zal het lakwerk moeten worden vervangen. Diepere krassen kunnen ook moeilijker zijn om te polijsten, omdat het polijstmiddel de kras niet volledig kan verwijderen. 

Als je twijfelt of jouw kras ondiep genoeg is voor polijsten, kan je het beste contact met ons opnemen. Wij kunnen de kras inspecteren en jou vertellen wat de beste optie is voor de reparatie.